Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

marmelada-fraoula4Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος προετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά

Ποσότητα για: 3 βαζάκια των 200-250γρ.

Υλικά συνταγής

1 κιλό φράουλες (ζυγισμένες αφού καθαριστούν)
¾ φλιτζ. στέβια γλυκαντικό
1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
1 φάκελο ζελατίνη (10γρ.)

Οδηγίες παρασκευής

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες. Τις περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς. Βάζουμε τη ζελατίνη να διαλυθεί σε 3 κουταλιές της σούπας νερό.

Βάζουμε τον πολτό τους σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τη στέβια και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σταδιακά. Μόλις διαλυθεί η στέβια και ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας διαρκώς.

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν έχει πήξει και τη βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βάζα.

Την αφήνουμε να κρυώσει, σφραγίζουμε τα βάζα μας και την διατηρούμε στο ψυγείο.

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υγιεινά μπισκότα με ταχίνι!

Το ταχίνι είναι γευστικό, παραδοσιακό μα πάνω απ’ όλα θρεπτικό! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα σε γλυκά και αλμυρά αφού μας δίνει όλες τις ιδιότητες και τη νοστιμιά του σησαμιού! Μπορεί

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαρίδες με σάλτσα ούζου

Αυτήν την περίοδο μπορούμε να απολαύσουμε τα νηστίσιμα φαγητά σε πάρα πολλές εκδοχές! Τα θαλασσινά είναι μια πολύ ωραία επιλογή για τα κυρίως πιάτα της εβδομάδας και ειδικά οι γαρίδες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό με κιμά γαλοπούλας και κινόα

Ρολό με κιμά γαλοπούλας και κινόα Υλικά: ¼ φλιτζάνι κινόα ½ φλιτζάνι νερό 1 κ.γ. ελαιόλαδο 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 μεγάλη ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο ½ κιλό κιμάς γαλοπούλας 1