Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

marmelada-fraoula4Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος προετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά

Ποσότητα για: 3 βαζάκια των 200-250γρ.

Υλικά συνταγής

1 κιλό φράουλες (ζυγισμένες αφού καθαριστούν)
¾ φλιτζ. στέβια γλυκαντικό
1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
1 φάκελο ζελατίνη (10γρ.)

Οδηγίες παρασκευής

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες. Τις περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς. Βάζουμε τη ζελατίνη να διαλυθεί σε 3 κουταλιές της σούπας νερό.

Βάζουμε τον πολτό τους σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τη στέβια και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σταδιακά. Μόλις διαλυθεί η στέβια και ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας διαρκώς.

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν έχει πήξει και τη βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βάζα.

Την αφήνουμε να κρυώσει, σφραγίζουμε τα βάζα μας και την διατηρούμε στο ψυγείο.

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Σαλάτα με βίδες και λιαστή ντομάτα

Τα ζυμαρικά είναι ένα αγαπημένο γεύμα των περισσότερων αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τα τρώμε συχνά κυρίως γιατί ταιριάζουν απίστευτα με λιπαρές σάλτσες και τυριά. Η αλήθεια όμως είναι ότι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Νόστιμα καλαμαράκια γεμιστά

Η περίοδος της νηστείας είναι μια καλή ευκαιρία για να ανακαλύψουμε φαγητά που δεν έχουμε ξαναφάει ή να θυμηθούμε ιδιαίτερες γεύσεις τις οποίες συνήθως δεν τις έχουμε στην καθημερινότητά μας!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Ρολό με κιμά γαλοπούλας και κινόα

Ρολό με κιμά γαλοπούλας και κινόα Υλικά: ¼ φλιτζάνι κινόα ½ φλιτζάνι νερό 1 κ.γ. ελαιόλαδο 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 μεγάλη ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο ½ κιλό κιμάς γαλοπούλας 1

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!