Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

marmelada-fraoula4Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος προετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά

Ποσότητα για: 3 βαζάκια των 200-250γρ.

Υλικά συνταγής

1 κιλό φράουλες (ζυγισμένες αφού καθαριστούν)
¾ φλιτζ. στέβια γλυκαντικό
1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
1 φάκελο ζελατίνη (10γρ.)

Οδηγίες παρασκευής

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες. Τις περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς. Βάζουμε τη ζελατίνη να διαλυθεί σε 3 κουταλιές της σούπας νερό.

Βάζουμε τον πολτό τους σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τη στέβια και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σταδιακά. Μόλις διαλυθεί η στέβια και ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας διαρκώς.

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν έχει πήξει και τη βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βάζα.

Την αφήνουμε να κρυώσει, σφραγίζουμε τα βάζα μας και την διατηρούμε στο ψυγείο.

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχταριστά και θρεπτικά smoothies

Τα smoothies είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει κανείς τη μέρα του αλλά και να τη συνεχίσει! Είναι πολύ θρεπτικά και νόστιμα και μπορούν να ικανοποιήσουν τη λιγούρα και

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμα καλαμαράκια γεμιστά

Η περίοδος της νηστείας είναι μια καλή ευκαιρία για να ανακαλύψουμε φαγητά που δεν έχουμε ξαναφάει ή να θυμηθούμε ιδιαίτερες γεύσεις τις οποίες συνήθως δεν τις έχουμε στην καθημερινότητά μας!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκπληκτικές συνταγές με κυδώνι

Το κυδώνι είναι ένας νόστιμος καρπός του Φθινοπώρου που είναι νόστιμος, ωφέλιμος και για πολλούς είναι το χρυσό μήλο. Από την αρχαιότητα το κυδώνι αποτελούσε σύμβολο γονιμότητας και έρωτα ενώ