Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

marmelada-fraoula4Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος προετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά

Ποσότητα για: 3 βαζάκια των 200-250γρ.

Υλικά συνταγής

1 κιλό φράουλες (ζυγισμένες αφού καθαριστούν)
¾ φλιτζ. στέβια γλυκαντικό
1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
1 φάκελο ζελατίνη (10γρ.)

Οδηγίες παρασκευής

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες. Τις περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς. Βάζουμε τη ζελατίνη να διαλυθεί σε 3 κουταλιές της σούπας νερό.

Βάζουμε τον πολτό τους σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τη στέβια και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σταδιακά. Μόλις διαλυθεί η στέβια και ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας διαρκώς.

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν έχει πήξει και τη βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βάζα.

Την αφήνουμε να κρυώσει, σφραγίζουμε τα βάζα μας και την διατηρούμε στο ψυγείο.

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Χοιρινό με κάστανα

Τα κάστανα είναι οι καρποί του χειμώνα που δίνουν ιδιαίτερη γεύση σε φαγητά και γλυκά! Τα κάστανα είναι ένας καρπός θησαυρός για την υγεία καθώς είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Ελαφρύ και νόστιμο cheesecake φράουλας!

Είναι η εποχή της φράουλας! Το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων είναι διαθέσιμο στους πάγκους των αγορών φρεσκότατο και έτοιμο να δώσει γεύση στα γλυκά μας! Μαρμελάδες, τάρτες και τούρτες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Φριτάτα καπνιστού σολομού

Αρκετά απλή για ένα καθημερινό πρωινό αλλά συνάμα και εντυπωσιακή για σερβίρισμα σε γεύματα με οικογένεια και φίλους, αυτή η φριτάτα είναι γεμάτη καλούδια. Πλούσια σε ποιοτική πρωτεΐνη και ωφέλιμα

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!