Μαρμελάδα φράουλα με στέβια
Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος προετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 3 βαζάκια των 200-250γρ.
Υλικά συνταγής
1 κιλό φράουλες (ζυγισμένες αφού καθαριστούν)
¾ φλιτζ. στέβια γλυκαντικό
1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
1 φάκελο ζελατίνη (10γρ.)
Οδηγίες παρασκευής
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες. Τις περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς. Βάζουμε τη ζελατίνη να διαλυθεί σε 3 κουταλιές της σούπας νερό.
Βάζουμε τον πολτό τους σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τη στέβια και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σταδιακά. Μόλις διαλυθεί η στέβια και ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας διαρκώς.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Δοκιμάζουμε αν έχει πήξει και τη βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βάζα.
Την αφήνουμε να κρυώσει, σφραγίζουμε τα βάζα μας και την διατηρούμε στο ψυγείο.
About author
You might also like
Xρυσό γάλα: ένα καταπληκτικό ρόφημα!
Πολλοί άνθρωποι θέλουν προς το τέλος της ημέρας να πιουν ένα χαμομήλι για να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν. Ακόμα όμως και οι πιο αφοσιωμένοι φίλοι του τσαγιού μπορεί να ενθουσιαστούν
Γαρίδες με σάλτσα ούζου
Αυτήν την περίοδο μπορούμε να απολαύσουμε τα νηστίσιμα φαγητά σε πάρα πολλές εκδοχές! Τα θαλασσινά είναι μια πολύ ωραία επιλογή για τα κυρίως πιάτα της εβδομάδας και ειδικά οι γαρίδες
Σαλάτα με βίδες και λιαστή ντομάτα
Τα ζυμαρικά είναι ένα αγαπημένο γεύμα των περισσότερων αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τα τρώμε συχνά κυρίως γιατί ταιριάζουν απίστευτα με λιπαρές σάλτσες και τυριά. Η αλήθεια όμως είναι ότι
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!