Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

marmelada-fraoula4Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος προετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά

Ποσότητα για: 3 βαζάκια των 200-250γρ.

Υλικά συνταγής

1 κιλό φράουλες (ζυγισμένες αφού καθαριστούν)
¾ φλιτζ. στέβια γλυκαντικό
1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
1 φάκελο ζελατίνη (10γρ.)

Οδηγίες παρασκευής

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες. Τις περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς. Βάζουμε τη ζελατίνη να διαλυθεί σε 3 κουταλιές της σούπας νερό.

Βάζουμε τον πολτό τους σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τη στέβια και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σταδιακά. Μόλις διαλυθεί η στέβια και ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας διαρκώς.

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν έχει πήξει και τη βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βάζα.

Την αφήνουμε να κρυώσει, σφραγίζουμε τα βάζα μας και την διατηρούμε στο ψυγείο.

About author

You might also like

ΥΓΕΙΑ 0 Comments

Με πόση στέβια αντικαθιστάς τη ζάχαρη στα γλυκά;

Έχεις φτιάξει ποτέ γλυκά με Stevia; Μάθε τα μυστικά του πιο hot υλικού της κουζίνας και χρησιμοποίησε το όπως πρέπει. Η στέβια δεν είναι το ίδιο γλυκιά με τη ζάχαρη.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Σπιτικά αναψυκτικά!

Τα σπιτικά αναψυκτικά έρχονται να μας συντροφεύσουν σε όλες τις περιστάσεις! Είναι υγιεινά με αντιοξειδωτική δράση κατάλληλα για αποτοξίνωση και τόνωση! Το σπιτικό αναψυκτικό πρόκειται για ένα μείγμα φρούτων, βοτάνων

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Σπιτικό παστέλι

Το πιο υγιεινό και θρεπτικό σνακ είναι το παραδοσιακό ελληνικό παστέλι! Το μέλι και το σουσάμι αποτελούν εκρηκτικό συνδυασμό όχι μόνο σε γεύση αλλά και σε θρεπτική αξία! Μπορούμε τώρα

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!