Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

marmelada-fraoula4Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος προετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά

Ποσότητα για: 3 βαζάκια των 200-250γρ.

Υλικά συνταγής

1 κιλό φράουλες (ζυγισμένες αφού καθαριστούν)
¾ φλιτζ. στέβια γλυκαντικό
1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
1 φάκελο ζελατίνη (10γρ.)

Οδηγίες παρασκευής

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες. Τις περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς. Βάζουμε τη ζελατίνη να διαλυθεί σε 3 κουταλιές της σούπας νερό.

Βάζουμε τον πολτό τους σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τη στέβια και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σταδιακά. Μόλις διαλυθεί η στέβια και ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας διαρκώς.

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν έχει πήξει και τη βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βάζα.

Την αφήνουμε να κρυώσει, σφραγίζουμε τα βάζα μας και την διατηρούμε στο ψυγείο.

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Ομωφαγική πίτσα!

Τελευταία όλο και πιο πολύ ακούγεται η τάση για ωμοφαγία. Τι είναι στην πραγματικότητα αυτή η τάση διατροφής; Είναι απλώς μια μόδα ή μήπως είναι κάτι παραπάνω που αξίζει την

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Ντομάτες με κινόα: Γεμίστε τα … γεμιστά σας αλλιώς!

Οι γεμιστές ντομάτες έχουν την τιμητική τους στο καλοκαιρινό μας μενού! Τα γεμιστά ανήκουν στον πάνθεον των γαστρονομικών θησαυρών της χώρας μας και αποτελούν το χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας αυθεντικής κουζίνας που

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Υγιεινά σοκολατένια γλυκίσματα

Συχνά επιθυμούμε ένα σοκολατένιο γλυκάκι για να καταπολεμήσουμε τη λιγούρα μας αλλά το αποφεύγουμε γιατί γνωρίζουμε ότι θα λειτουργήσει εις βάρος της υγείας μας και θα χαλάσουμε τη διατροφή μας!

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!