Μπάρες granola με αμύγδαλα, αποξηραμένα βερίκοκα και μέλι!

Μπάρες granola με αμύγδαλα, αποξηραμένα βερίκοκα και μέλι!

Αυτές τις μέρες απολαμβάνουμε τα βερίκοκα στο έπακρο, όμως η εποχή τους δεν θα κρατήσει για πάντα. Σκεφτήκαμε λοιπόν έναν αποτελεσματικό τρόπο για να διατηρήσουμε το άρωμα και τη γεύση των βερίκοκων στην κουζίνα μας, ακόμα και όταν δεν θα τα βρίσκουμε φρέσκα στα καφάσια των καταστημάτων!

Θα αποξηράνουμε τα βερίκοκα και μετά θα φτιάξουμε πανεύκολες και πολύ υγιεινές μπάρες granola με μέλι και ξηρούς καρπούς! Πάμε να δούμε τη συνταγή:

Πως θα αποξηράνουμε τα βερίκοκα

Υλικά

βερίκοκα

μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τοποθετούμε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι με διπλάσια ποσότητα νερού και βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι.

Μετά ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα βερίκοκα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα φρούτα μέσα στο σιρόπι για μερικές ώρες.

Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα με χαρτοπετσέτα, ώστε να στραγγίξουν πολύ καλά.

Όταν έχουν απαλλαχτεί εντελώς από τα υγρά, τότε τα σκεπάζουμε με ένα τούλι. Τοποθετούμε την πιατέλα σε σκιερό μέρος για περίπου 20 ημέρες.

Πως θα φτιάξουμε το granola με αμύγδαλα και αποξηραμένα βερίκοκα

Υλικά

1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

1/2 φλιτζάνι μέλι

1 φλιτζάνι δημητριακά ρυζιού

1 φλιτζάνι granola

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα

1/4 κ.γλ. Αλάτι

λίγο σπορέλαιο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το φυστικοβούτυρο μαζί με το μέλι για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσουν και να αναμειχθούν καλά.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε ελαφρώς. Περιχύνουμε το μπολ με το μείγμα του μελιού και ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε ένα μικρό ορθογώνιο ταψί με σπορέλαιο. Έπειτα τοποθετούμε εκεί μέσα το μείγμα και απλώνουμε καλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.

Πριν σερβίρουμε τεμαχίζουμε προσεχτικά διαμορφώνοντας όποιο σχήμα θέλουμε!

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Φρουτοσαλάτα με μαύρο ρύζι

Συστατικά 1 φλιτζάνι καφέ ρύζι 4 μικρά μανταρίνια 3 φρέσκακρεμμυδάκια 1 μεγάλο λεμόνι 1 φλιτζάνι αμύγδαλα 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα φασολάκια 1 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries 1 κ.σ. μέλι 1/8 κ.γ. τριμμένο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Πέτσα φρούτων με δαμάσκηνο

Η πέτσα των παιδικών μας χρόνων ή αλλιώς το λεγόμενο πεστίλι αποτελεί ένα νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας! Μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα χωρίς να

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Νόστιμα καλαμαράκια γεμιστά

Η περίοδος της νηστείας είναι μια καλή ευκαιρία για να ανακαλύψουμε φαγητά που δεν έχουμε ξαναφάει ή να θυμηθούμε ιδιαίτερες γεύσεις τις οποίες συνήθως δεν τις έχουμε στην καθημερινότητά μας!

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!