Ντομάτες με κινόα: Γεμίστε τα … γεμιστά σας αλλιώς!

Ντομάτες με κινόα: Γεμίστε τα … γεμιστά σας αλλιώς!

Οι γεμιστές ντομάτες έχουν την τιμητική τους στο καλοκαιρινό μας μενού! Τα γεμιστά ανήκουν στον πάνθεον των γαστρονομικών θησαυρών της χώρας μας και αποτελούν το χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας αυθεντικής κουζίνας που ξέρει να μαγειρεύει διαμάντια, χρησιμοποιώντας τα πιο απλά της υλικά!

Σήμερα θα εξασκήσουμε τη δημιουργικότητά μας, γεμίζοντας τις ντομάτες μας διαφορετικά! Η βασική ιδέα είναι η αντικατάσταση του ρυζιού με την πολύ υγιεινή κινόα. Η πρόταση απέχει λίγο από την παραδοσιακή εκδοχή, όμως είναι εξίσου νόστιμη! Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά

12 μεγάλες ντομάτες

12 κ.σ. κινόα

1 ξερό κρεμμύδι

1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.σ. ηλιόσπορος καθαρισμένος

1 κ.σ. κουκουνάρι κοπανισμένο

1 κ.γλ. κανέλα

3/4 φλ. ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

1-2 πατάτες

Εκτέλεση

Κόβουμε προσεχτικά τα «καπάκια» από τις ντομάτας κατά μήκος. Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού «σκάβουμε» στο εσωτερικό τους. Συγκεντρώνουμε τη σάρκα από όλες τις ντομάτες μέσα στο μπλέντερ και τις κάνουμε πολτό.

Τοποθετούμε τον πολτό σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Πλένουμε την κινόα και την προσθέτουμε στο μείγμα του μπολ, μαζί με το μαϊντανό, τους ηλιόσπορους, το κουκουνάρι, την κανέλα, το αλατοπίπερο και το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.

Απλώνουμε τις ντομάτες μέσα σε ένα ταψί. Με το κουτάλι της σούπας γεμίζουμε τις ανοιχτές ντομάτες μέχρι τη μέση περίπου και κλείνουμε με το καπάκι τους.

Κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε στα κενά ανάμεσα στις ντομάτες. Αλατίζουμε και προσθέτουμε στο ταψί το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1,5 ώρα.

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Καλαμάκια λαχανικών

Οι γεύσεις των λαχανικών μπορούν πολύ εύκολα να απογειωθούν εάν συνδυαστούν με το κατάλληλο τυρί, εάν σκεπαστούν με λίγα μπαχαρικά και αν ψηθούν σαν καλαμάκια! Για να βάλετε και τα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Σπιτικό παστέλι

Το πιο υγιεινό και θρεπτικό σνακ είναι το παραδοσιακό ελληνικό παστέλι! Το μέλι και το σουσάμι αποτελούν εκρηκτικό συνδυασμό όχι μόνο σε γεύση αλλά και σε θρεπτική αξία! Μπορούμε τώρα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Σαλάτα με βίδες και λιαστή ντομάτα

Τα ζυμαρικά είναι ένα αγαπημένο γεύμα των περισσότερων αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τα τρώμε συχνά κυρίως γιατί ταιριάζουν απίστευτα με λιπαρές σάλτσες και τυριά. Η αλήθεια όμως είναι ότι

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!