Ντομάτες με κινόα: Γεμίστε τα … γεμιστά σας αλλιώς!

Ντομάτες με κινόα: Γεμίστε τα … γεμιστά σας αλλιώς!

Οι γεμιστές ντομάτες έχουν την τιμητική τους στο καλοκαιρινό μας μενού! Τα γεμιστά ανήκουν στον πάνθεον των γαστρονομικών θησαυρών της χώρας μας και αποτελούν το χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας αυθεντικής κουζίνας που ξέρει να μαγειρεύει διαμάντια, χρησιμοποιώντας τα πιο απλά της υλικά!

Σήμερα θα εξασκήσουμε τη δημιουργικότητά μας, γεμίζοντας τις ντομάτες μας διαφορετικά! Η βασική ιδέα είναι η αντικατάσταση του ρυζιού με την πολύ υγιεινή κινόα. Η πρόταση απέχει λίγο από την παραδοσιακή εκδοχή, όμως είναι εξίσου νόστιμη! Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά

12 μεγάλες ντομάτες

12 κ.σ. κινόα

1 ξερό κρεμμύδι

1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.σ. ηλιόσπορος καθαρισμένος

1 κ.σ. κουκουνάρι κοπανισμένο

1 κ.γλ. κανέλα

3/4 φλ. ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

1-2 πατάτες

Εκτέλεση

Κόβουμε προσεχτικά τα “καπάκια” από τις ντομάτας κατά μήκος. Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού “σκάβουμε” στο εσωτερικό τους. Συγκεντρώνουμε τη σάρκα από όλες τις ντομάτες μέσα στο μπλέντερ και τις κάνουμε πολτό.

Τοποθετούμε τον πολτό σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Πλένουμε την κινόα και την προσθέτουμε στο μείγμα του μπολ, μαζί με το μαϊντανό, τους ηλιόσπορους, το κουκουνάρι, την κανέλα, το αλατοπίπερο και το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.

Απλώνουμε τις ντομάτες μέσα σε ένα ταψί. Με το κουτάλι της σούπας γεμίζουμε τις ανοιχτές ντομάτες μέχρι τη μέση περίπου και κλείνουμε με το καπάκι τους.

Κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε στα κενά ανάμεσα στις ντομάτες. Αλατίζουμε και προσθέτουμε στο ταψί το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1,5 ώρα.

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Burger με λαχανικά

Τα burger είναι η αδυναμία μικρών και μεγάλων και μάλιστα είναι ιδανική επιλογή για Barbeque συναντήσεις με φίλους! Υπάρχουν πολλές παραλλαγές με σάλτσες και υλικά που μπορείτε να προσθέσετε. Μια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχανικά με πληγούρι

Το πλιγούρι είναι ένα δημητριακό αρκετά θρεπτικό που ταιριάζει απίστευτα σε φαγητά και σαλάτες. Για την ακρίβεια είναι κόκκος σιταριού που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και συμβάλλει σημαντικά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπάρες granola με αμύγδαλα, αποξηραμένα βερίκοκα και μέλι!

Αυτές τις μέρες απολαμβάνουμε τα βερίκοκα στο έπακρο, όμως η εποχή τους δεν θα κρατήσει για πάντα. Σκεφτήκαμε λοιπόν έναν αποτελεσματικό τρόπο για να διατηρήσουμε το άρωμα και τη γεύση