Παιχνίδια λογικής: Κατεβάστε 4 απίθανες εφαρμογές για τις διακοπές σας!

Παιχνίδια λογικής: Κατεβάστε 4 απίθανες εφαρμογές για τις διακοπές σας!

Ο ελεύθερος χρόνος των διακοπών περνάει πιο ευχάριστα με την συντροφιά διασκεδαστικών παιχνιδιών! Sudoku, hashi,nonograms… είναι μόνο η αρχή! Τα κουίζ λογικής διαθέτουν ψυχαγωγικό χαρακτήρα όμως αποτελούν άριστη πνευματική άσκηση παράλληλα. Ό,τι καλύτερο δηλαδή για να “δουλέψουμε” το μυαλό μας και να οξύνουμε τη μνήμη μας το καλοκαίρι!

Δείτε μερικά υπέροχα παιχνίδια λογικής και τις αντίστοιχες εφαρμογές για το κινητό ή το tablet σας!

Sudoku. Ίσως το πιο δημοφιλές παζλ λογικής με καταγωγή την Ιαπωνία. Ανάλογα με το επίπεδο της δυσκολίας του θα σας κρατήσει απασχολημένους από λίγα δευτερόλεπτα μέχρι πολλές ημέρες!

Πως παίζεται: Κάθε παζλ αποτελείται από ένα τετράγωνο πλέγμα διαιρεμένο σε μεσαία τετράγωνα, τα οποία με τη σειρά τους υποδιαιρούνται σε 9 πιο μικρά τετράγωνα (3×3). Τα μικρά τετράγωνα μπορεί να είναι κενά ή με αριθμητικό περιεχόμενο. Κάθε κατακόρυφη σειρά πρέπει να περιλαμβάνει τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 9 μόνο από μια φορά. Το ίδιο ισχύει και για το περιεχόμενο κάθε μεσαίου τετραγώνου (3×3). Σκοπός του παζλ είναι να συμπληρωθούν όλα τα κενά με τους σωστούς αριθμούς.

Εφαρμογή για το κινητό: Sudoku Free

Nonograms. Ακόμα ένα Ιαπωνικό παιχνίδι λογικής, γεμάτο ασπρόμαυρες εναλλαγές και αρκετό… μέτρημα. Στην Ελλάδα τα παζλς αυτά είναι γνωστά ως εικονόσταυρα.

Πως λύνονται: Κάθε παζλ αποτελείται από ένα ορθογωνικό πλέγμα διαιρεμένο σε μικρά τετράγωνα ίσου εμβαδού. Δίπλα αριστερά και πάνω από κάθε οριζόντια ή κάθετη σειρά τετραγώνων αντίστοιχα, αναγράφονται αριθμοί. Κάθε αριθμός υποδηλώνει την έκταση μιας ομάδας διαδοχικών μαύρων τετραγώνων. Για παράδειγμα, αν αριστερά από μια οριζόντια σειρά αναγράφονται οι αριθμοί 7, 8, αυτό σημαίνει ότι καθώς κινούμαστε από τα αριστερά στα δεξιά θα συναντήσουμε πρώτα μια γραμμή με μήκος 7 τετράγωνα και πιο δεξιά μια γραμμή με μήκος 8 τετράγωνα. Σκοπός του παζλ είναι να γίνουν μαύρα όσα τετράγωνα προβλέπεται.

Εφαρμογή για το κινητό: Nonograms

Hashi. Αυτό το παζλ περιλαμβάνει κύκλους – «νησιά» που ο λύτης καλείται να ενώσει, ακολουθώντας αυστηρούς κανόνες.

Πώς λύνονται: Κάθε παζλ περιλαμβάνει διάσπαρτους κυκλωμένους αριθμούς. Κάθε αριθμός εκφράζει τον αριθμό των συνδέσεων που πρέπει να πραγματοποιήσει το “νησί” με γειτονικά “νησιά” που υπάρχουν στην κατακόρυφη ή οριζόντια ευθεία του. Οι συνδέσεις είναι αυστηρά ευθύγραμμες, απαγορεύεται να τέμνονται μεταξύ τους, ή να διασχίζουν άλλα “νησιά”. Οι μέγιστες “άκρες” σύνδεσης για κάθε νησί είναι οκτώ, δυο για κάθε μια από τις τέσσερις διαστάσεις του στο χώρο.

Εφαρμογή για το κινητό: Hashi

Κύβος του Rubik. Ο διάσημος πολύχρωμος κύβος του Rubik θεωρείται ένα από τα πιο δημιουργικά αλλά και τα πιο απαιτητικά παζλ λογικής παγκοσμίως.

Πώς παίζεται: Αποτελείται από έναν κύβο, διαιρεμένο σε μικρότερους κύβους, οι οποίοι κινούνται περιστροφικά προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Στην αρχική θέση, οι 6 έδρες του κύβου διαθέτουν από ένα ενιαίο χρώμα. Ο σκοπός του παζλ είναι να επανέλθει ο κύβος ανά πάσα στιγμή στην αρχική του χρωματική του διάταξη.

Εφαρμογή για το κινητό: Rubiks Cube 3D Stimulator

About author

You might also like

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 0 Comments

Αποτοξίνωση από την τεχνολογία

Εάν κάποιος σας ρωτούσε ποια συνήθεια σας θα μπορούσατε να αφήσετε για μερικές μέρες τι θα απαντούσατε; Το ίντερνετ, την τηλεόραση ή τον καφέ; Εάν ανήκετε στην κατηγορία που σίγουρα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 0 Comments

Το διαδίκτυο προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στους ηλικιωμένους

Μελέτη Βρετανών επιστημόνων που μελέτησαν τη συμπεριφορά ανδρών και γυναικών άνω των 50 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση του διαδικτύου βελτιώνει την ποιότητα ζωής σε άτομα προχωρημένης ηλικίας. Αυτό

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 0 Comments

Τα βιντεοπαιχνίδια στην υπηρεσία της τρίτης ηλικίας

Λογισμικό προσαρμόζεται σε κοινές κονσόλες και βοηθά ηλικιωμένους να διατηρούν την ανεξαρτησία τους Ειδικό software προσαρμόζεται σε δημοφιλείς κονσόλες του εμπορίου και βοηθά ηλικιωμένους ανθρώπους να διατηρούν την ανεξαρτησία τους

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!