Συνταγή για σπιτικό granola

Συνταγή για σπιτικό granola

Υλικά
4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. λάδι canola ή

ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κανέλα
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
4 κ.σ. σε τεμαχισμένα αμύγδαλα ή αμύγδαλα φιλέ
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βατόμουρα, βερίκοκα, δαμάσκηνα κλπ)

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμοί Κελσίου.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το μέλι, το λάδι και την κανέλα. Χτυπάμε με ένα πιρούνι.
3. Προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
4. Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί μαγειρέματος. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω στο ταψί.
5. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου για 10-15 λεπτά. Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
6. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
7. Μεταφέρουμε το κρύο granola σε ένα μέτριο μπολ και ανακατεύουμε με αποξηραμένα φρούτα.

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Σπιτικό παγωτό μπανάνα-κεράσι χωρίς ζάχαρη!

Τα παγωτά είναι οι καθημερινοί πειρασμοί του καλοκαιριού… Αν και τόσο απολαυστικά όμως, τα παγωτά είναι παρεξηγημένα γλυκά, αφού θεωρούνται ανθυγιεινά και παχυντικά. Φυσικά, η άποψη αυτή περιέχει στοιχεία μύθου.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Λαχανικά με πληγούρι

Το πλιγούρι είναι ένα δημητριακό αρκετά θρεπτικό που ταιριάζει απίστευτα σε φαγητά και σαλάτες. Για την ακρίβεια είναι κόκκος σιταριού που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και συμβάλλει σημαντικά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Νηστίσιμα μπιφτέκια

Η νηστεία της Σαρακοστής πλησιάζει και για πολλούς αυτό σημαίνει ότι κόβεται το κρέας για σαράντα ημέρες. Ακόμα και αν δεν υπάρχουν θρησκευτικοί λόγοι, η αποτοξίνωση και η φροντίδα του

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!