Συνταγή για σπιτικό granola

Συνταγή για σπιτικό granola

Υλικά
4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. λάδι canola ή

ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κανέλα
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
4 κ.σ. σε τεμαχισμένα αμύγδαλα ή αμύγδαλα φιλέ
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βατόμουρα, βερίκοκα, δαμάσκηνα κλπ)

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμοί Κελσίου.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το μέλι, το λάδι και την κανέλα. Χτυπάμε με ένα πιρούνι.
3. Προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
4. Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί μαγειρέματος. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω στο ταψί.
5. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου για 10-15 λεπτά. Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
6. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
7. Μεταφέρουμε το κρύο granola σε ένα μέτριο μπολ και ανακατεύουμε με αποξηραμένα φρούτα.

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Χριστουγεννιάτικα γλυκά

Ο μήνας Δεκέμβριος είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ζαχαροπλαστική, εξαιτίας της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Μάλιστα, υπάρχουν τα γνωστά μας χριστουγεννιάτικα γλυκά, που περιμένουμε πως και πώς να τα γευτούμε

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Burger με λαχανικά

Τα burger είναι η αδυναμία μικρών και μεγάλων και μάλιστα είναι ιδανική επιλογή για Barbeque συναντήσεις με φίλους! Υπάρχουν πολλές παραλλαγές με σάλτσες και υλικά που μπορείτε να προσθέσετε. Μια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Μπισκότα φυστικοβούτυρου με νιφάδες βρώμης

Υλικά 1 ώριμη μπανάνα 4 κουταλιές ανάλατο βούτυρο 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη 1/3 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη 1 αυγό 1 βανίλια 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!