Συνταγή για σπιτικό granola

Συνταγή για σπιτικό granola

Υλικά
4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. λάδι canola ή

ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κανέλα
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
4 κ.σ. σε τεμαχισμένα αμύγδαλα ή αμύγδαλα φιλέ
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βατόμουρα, βερίκοκα, δαμάσκηνα κλπ)

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμοί Κελσίου.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το μέλι, το λάδι και την κανέλα. Χτυπάμε με ένα πιρούνι.
3. Προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
4. Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί μαγειρέματος. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω στο ταψί.
5. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου για 10-15 λεπτά. Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
6. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
7. Μεταφέρουμε το κρύο granola σε ένα μέτριο μπολ και ανακατεύουμε με αποξηραμένα φρούτα.

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Νόστιμα ορεκτικά από την Ασία!

Εάν σας αρέσουν οι ασιάτικες γεύσεις, δε χρειάζεται να παραγγέλνετε συνέχεια απέξω το αγαπημένο σας πιάτο ή αν πηγαίνετε στα ασιάτικα εστιατόρια αλλά μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τα μαγειρέψετε

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ 0 Comments

Xρυσό γάλα: ένα καταπληκτικό ρόφημα!

Πολλοί άνθρωποι θέλουν προς το τέλος της ημέρας να πιουν ένα χαμομήλι για να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν. Ακόμα όμως και οι πιο αφοσιωμένοι φίλοι του τσαγιού μπορεί να ενθουσιαστούν

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Πέτσα φρούτων με δαμάσκηνο

Η πέτσα των παιδικών μας χρόνων ή αλλιώς το λεγόμενο πεστίλι αποτελεί ένα νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας! Μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα χωρίς να

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!