Συνταγή για σπιτικό granola

Συνταγή για σπιτικό granola

Υλικά
4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. λάδι canola ή

ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κανέλα
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
4 κ.σ. σε τεμαχισμένα αμύγδαλα ή αμύγδαλα φιλέ
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βατόμουρα, βερίκοκα, δαμάσκηνα κλπ)

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμοί Κελσίου.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το μέλι, το λάδι και την κανέλα. Χτυπάμε με ένα πιρούνι.
3. Προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
4. Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί μαγειρέματος. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω στο ταψί.
5. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου για 10-15 λεπτά. Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
6. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
7. Μεταφέρουμε το κρύο granola σε ένα μέτριο μπολ και ανακατεύουμε με αποξηραμένα φρούτα.

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Φρουτοσαλάτα με μαύρο ρύζι

Συστατικά 1 φλιτζάνι καφέ ρύζι 4 μικρά μανταρίνια 3 φρέσκακρεμμυδάκια 1 μεγάλο λεμόνι 1 φλιτζάνι αμύγδαλα 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα φασολάκια 1 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries 1 κ.σ. μέλι 1/8 κ.γ. τριμμένο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Χοιρινό με κάστανα

Τα κάστανα είναι οι καρποί του χειμώνα που δίνουν ιδιαίτερη γεύση σε φαγητά και γλυκά! Τα κάστανα είναι ένας καρπός θησαυρός για την υγεία καθώς είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Φριτάτα καπνιστού σολομού

Αρκετά απλή για ένα καθημερινό πρωινό αλλά συνάμα και εντυπωσιακή για σερβίρισμα σε γεύματα με οικογένεια και φίλους, αυτή η φριτάτα είναι γεμάτη καλούδια. Πλούσια σε ποιοτική πρωτεΐνη και ωφέλιμα

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!