Συνταγή για σπιτικό granola

Συνταγή για σπιτικό granola

Υλικά
4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. λάδι canola ή

ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κανέλα
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
4 κ.σ. σε τεμαχισμένα αμύγδαλα ή αμύγδαλα φιλέ
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βατόμουρα, βερίκοκα, δαμάσκηνα κλπ)

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμοί Κελσίου.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το μέλι, το λάδι και την κανέλα. Χτυπάμε με ένα πιρούνι.
3. Προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
4. Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί μαγειρέματος. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω στο ταψί.
5. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου για 10-15 λεπτά. Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
6. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
7. Μεταφέρουμε το κρύο granola σε ένα μέτριο μπολ και ανακατεύουμε με αποξηραμένα φρούτα.

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Υγιεινά σοκολατένια γλυκίσματα

Συχνά επιθυμούμε ένα σοκολατένιο γλυκάκι για να καταπολεμήσουμε τη λιγούρα μας αλλά το αποφεύγουμε γιατί γνωρίζουμε ότι θα λειτουργήσει εις βάρος της υγείας μας και θα χαλάσουμε τη διατροφή μας!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Xρυσό γάλα: ένα καταπληκτικό ρόφημα!

Πολλοί άνθρωποι θέλουν προς το τέλος της ημέρας να πιουν ένα χαμομήλι για να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν. Ακόμα όμως και οι πιο αφοσιωμένοι φίλοι του τσαγιού μπορεί να ενθουσιαστούν

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Υγιεινά μπισκότα με ταχίνι!

Το ταχίνι είναι γευστικό, παραδοσιακό μα πάνω απ’ όλα θρεπτικό! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα σε γλυκά και αλμυρά αφού μας δίνει όλες τις ιδιότητες και τη νοστιμιά του σησαμιού! Μπορεί

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!