Φριτάτα καπνιστού σολομού

Φριτάτα καπνιστού σολομού

Αρκετά απλή για ένα καθημερινό πρωινό αλλά συνάμα και εντυπωσιακή για σερβίρισμα σε γεύματα με οικογένεια και φίλους, αυτή η φριτάτα είναι γεμάτη καλούδια.

Πλούσια σε ποιοτική πρωτεΐνη και ωφέλιμα για την υγεία λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Α, C και Β αλλά και με ποικιλία ιχνοστοιχείων όπως κάλιο και σίδηρο – μία μερίδα μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών μας μετά από γυμναστική και να τονώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αν δεν είστε οπαδός των ψαριών αντικαταστήστε το με βραστό ζαμπόν ή κοτόπουλο ή για μία χορτοφαγική έκδοση, δοκιμάστε την με αρακά ή γλυκοπατάτα.

Για 4 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέμαντος: 5-10 λεπτά

Θα χρειαστείτε:

1 κ.σ. ελαιόλαδο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

150 γρ. Νεροκάρδαμο (watercress)

150 γρ. Καπνιστός σολομός

Ξύσμα από μισό λεμόνι

¼ κ.γ. νιφάδες τσίλι (προαιρετικό)

Αλάτι και πιπέρι

Μία πρέζα μοσχοκάρυδο

10 μεγάλα αυγά

1 κ.σ. κρέμα γάλακτος

25 γρ. Φέτα λεπτοκομμένη (προαιρετικό)

Πώς γίνεται:

Ζεστάνετε τον φούρνο στο γκριλ.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπορεί να μπει και στον φούρνο και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωιά για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέστε το νεροκάρδαμο και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθεί καλά.

Προσθέστε τον σολομό σε κομματάκια μέσα στο τηγάνι. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το τσίλι, αν χρησιμοποιείτε.

Σε ένα μπωλ, αλατίστε καλά τα αυγά και προσθέστε πιπέρι καθώς και το μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε μέχρι να αναμιχθούν. Βάλτε το μίγμα στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά αφαιρώντας το μίγμα από τα πλάγια του τηγανιού κάθε τόσο έως ότου η βάση της φριτάτα να είναι σταθεροποιημένη και το πάνω μέρος ακόμα υγρό.

Βάλτε από πάνω τη φέτα αν χρησιμοποιείτε.

Βάλτε τη φριτάτα στο φούρνο για ακόμα 2-3 λεπτά για να ψηθεί από πάνω.

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή για σπιτικό granola

Σαλάτα με superfoods!

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Burger με λαχανικά

Τα burger είναι η αδυναμία μικρών και μεγάλων και μάλιστα είναι ιδανική επιλογή για Barbeque συναντήσεις με φίλους! Υπάρχουν πολλές παραλλαγές με σάλτσες και υλικά που μπορείτε να προσθέσετε. Μια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Με πόση στέβια αντικαθιστάς τη ζάχαρη στα γλυκά;

Έχεις φτιάξει ποτέ γλυκά με Stevia; Μάθε τα μυστικά του πιο hot υλικού της κουζίνας και χρησιμοποίησε το όπως πρέπει. Η στέβια δεν είναι το ίδιο γλυκιά με τη ζάχαρη.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινό με κάστανα

Τα κάστανα είναι οι καρποί του χειμώνα που δίνουν ιδιαίτερη γεύση σε φαγητά και γλυκά! Τα κάστανα είναι ένας καρπός θησαυρός για την υγεία καθώς είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών!