Φριτάτα καπνιστού σολομού

Φριτάτα καπνιστού σολομού

Αρκετά απλή για ένα καθημερινό πρωινό αλλά συνάμα και εντυπωσιακή για σερβίρισμα σε γεύματα με οικογένεια και φίλους, αυτή η φριτάτα είναι γεμάτη καλούδια.

Πλούσια σε ποιοτική πρωτεΐνη και ωφέλιμα για την υγεία λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Α, C και Β αλλά και με ποικιλία ιχνοστοιχείων όπως κάλιο και σίδηρο – μία μερίδα μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών μας μετά από γυμναστική και να τονώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αν δεν είστε οπαδός των ψαριών αντικαταστήστε το με βραστό ζαμπόν ή κοτόπουλο ή για μία χορτοφαγική έκδοση, δοκιμάστε την με αρακά ή γλυκοπατάτα.

Για 4 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέμαντος: 5-10 λεπτά

Θα χρειαστείτε:

1 κ.σ. ελαιόλαδο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

150 γρ. Νεροκάρδαμο (watercress)

150 γρ. Καπνιστός σολομός

Ξύσμα από μισό λεμόνι

¼ κ.γ. νιφάδες τσίλι (προαιρετικό)

Αλάτι και πιπέρι

Μία πρέζα μοσχοκάρυδο

10 μεγάλα αυγά

1 κ.σ. κρέμα γάλακτος

25 γρ. Φέτα λεπτοκομμένη (προαιρετικό)

Πώς γίνεται:

Ζεστάνετε τον φούρνο στο γκριλ.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπορεί να μπει και στον φούρνο και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωιά για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέστε το νεροκάρδαμο και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθεί καλά.

Προσθέστε τον σολομό σε κομματάκια μέσα στο τηγάνι. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το τσίλι, αν χρησιμοποιείτε.

Σε ένα μπωλ, αλατίστε καλά τα αυγά και προσθέστε πιπέρι καθώς και το μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε μέχρι να αναμιχθούν. Βάλτε το μίγμα στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά αφαιρώντας το μίγμα από τα πλάγια του τηγανιού κάθε τόσο έως ότου η βάση της φριτάτα να είναι σταθεροποιημένη και το πάνω μέρος ακόμα υγρό.

Βάλτε από πάνω τη φέτα αν χρησιμοποιείτε.

Βάλτε τη φριτάτα στο φούρνο για ακόμα 2-3 λεπτά για να ψηθεί από πάνω.

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή για σπιτικό granola

Σαλάτα με superfoods!

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Χοιρινό με κάστανα

Τα κάστανα είναι οι καρποί του χειμώνα που δίνουν ιδιαίτερη γεύση σε φαγητά και γλυκά! Τα κάστανα είναι ένας καρπός θησαυρός για την υγεία καθώς είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Μπάρες granola με αμύγδαλα, αποξηραμένα βερίκοκα και μέλι!

Αυτές τις μέρες απολαμβάνουμε τα βερίκοκα στο έπακρο, όμως η εποχή τους δεν θα κρατήσει για πάντα. Σκεφτήκαμε λοιπόν έναν αποτελεσματικό τρόπο για να διατηρήσουμε το άρωμα και τη γεύση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 0 Comments

Νηστίσιμα μπιφτέκια

Η νηστεία της Σαρακοστής πλησιάζει και για πολλούς αυτό σημαίνει ότι κόβεται το κρέας για σαράντα ημέρες. Ακόμα και αν δεν υπάρχουν θρησκευτικοί λόγοι, η αποτοξίνωση και η φροντίδα του

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!