5 προσωπικές πληροφορίες που δεν έχουν θέση στα social media το καλοκαιρί!

5 προσωπικές πληροφορίες που δεν έχουν θέση στα social media το καλοκαιρί!

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας! Μέσα από τις σελίδες τους αλληλεπιδρούμε ασταμάτητα με φίλους και γνωστούς, κάνοντας share τις εμπειρίες μας! Αλλά φυσικά και “παρακολουθώντας” τις ζωές των άλλων! Τώρα μάλιστα που τα smartphones έχουν κάνει το ίντερνετ φορητό, η παρουσία των social media είναι ακόμη πιο έντονη.

Στις καλοκαιρινές διακοπές έχουμε σίγουρα περισσότερο χρόνο για διαδικτυακή δραστηριότητα. Μάλιστα, θα τραβήξουμε δεκάδες φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες θα αναρτήσουμε αυθόρμητα στο Instagram ή στο Facebook. Πόσο παρακινδυνευμένο είναι όμως κάτι τέτοιο; Αν δεν προσέξουμε τις λεπτομέρειες, αρκετά! Ποια είναι λοιπόν τα share που πρέπει να αποφύγετε: 

Πληροφορίες που μαρτυρούν ότι λείπετε. Έστω ότι βρίσκεστε σε πολυήμερες διακοπές. Αν υποθέσουμε ότι ανεβάζετε φωτογραφίες με φόντο τα χαρακτηριστικά σημεία ενός γνωστού νησιού, ή άλλα σχόλια που μαρτυρούν που βρίσκεστε, τότε έχετε ενημερώσει λεπτομερώς τους πάντες ότι βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Δηλαδή έχετε ενημερώσει και τους επίδοξους κλέφτες!  Μοιραστείτε λοιπόν καλύτερα τις real time πληροφορίες των διακοπών σας μόνο με τους κοντινούς σας φίλους. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαθέτουν ειδικά φίλτρα ώστε να κοινοποιείτε υλικό μόνο σε δεδομένες ομάδες. Αν και το καλύτερο είναι να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας μόλις οι διακοπές τελειώσουν, όταν θα έχετε επιστρέψει δηλαδή στην πόλη! 

Tags σε τοποθεσίες και μαγαζιά. Ο χωρικός προσδιορισμός με την χρήση tags σε καφετέριες και εκδηλώσεις είναι μόδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η διαδικασία του tagαρίσματος είναι σίγουρα διασκεδαστική, όμως αποτελεί έναν επιπλέον τρόπο για να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε απόψε στο σπίτι! Καλύτερα λοιπόν να τα αποφύγετε και να μην επιτρέπετε στις παρέες σας να σας εμπλέκουν.    

Φωτογραφίες με μαγιό. Αλλά και γενικότερα φωτογραφίες που αν δημοσιεύσετε αυθόρμητα, αργότερα μπορεί να μετανιώσετε γι αυτή σας την πράξη. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών και των βίντεο που αναρτάτε στο Facebook και αλλού, παραχωρούνται αυτόματα στα μέσα αυτά, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που έχετε ήδη αποδεχθεί. Συνεπώς, οτιδήποτε δημοσιεύεται εκεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την εταιρία νομίμως για κάθε χρήση. Οπότε προσέξτε πολύ με την δημοσίευση στιγμιοτύπων που εκθέτουν το σώμα σας ή την προσωπική σας ζωή, ακόμα και αν επιλέξετε να τις μοιραστείτε μόνο με τους κοντινούς σας φίλους. 

Φωτογραφίες των παιδιών. Στις διακοπές περνάμε πολύ χρόνο με τα μικρότερα μέλη της οικογένειάς μας! Ο ενθουσιασμός μας όμως δεν μας επιτρέπει να ξεχνάμε ότι η δημοσίευση των παιδικών φωτογραφιών στο διαδίκτυο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και διακριτικότητα.

Home alone; Δεν το δηλώνουμε! Το καλοκαίρι πολύ συχνά η οικογένεια διασκορπίζεται. Οι γονείς φεύγουν για διακοπές και τα μεγαλύτερα παιδιά μένουν πίσω ή το αντίστροφο. Αν λοιπόν βρεθείτε μόνοι στο σπίτι, οι μελό αναρτήσεις μοναξιάς στο διαδίκτυο είναι άσκοπες! Το μόνο που πετυχαίνετε είναι να δηλώνετε ξεκάθαρα ότι εσείς και το σπίτι αποτελείτε έναν πολύ εύκολο στόχο…

About author

You might also like

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μερικές συμβουλές ασφαλείας για τις online αγορές μας!

Μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε ότι οι διαδικτυακές αγορές είναι μια περιττή πολυτέλεια, ή έστω ένα υπερβολικό σενάριο που απλά δεν μας αφορά … Γι’ αυτό ίσως να έχουμε επιμείνει με σθένος

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ποτέ δεν είναι αργά για να συζητήσουμε για σεξ…στο διαδίκτυο!

Τουλάχιστον έτσι αποδεικνύεται από πρόσφατη έρευνα πάνω στα πιο δημοφιλή θέματα των ηλικιωμένων κατά τις διαδικτυακές τους συζητήσεις. Μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, που εξερευνά τις συνήθειες της

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Κορυφαίες εφαρμογές (apps) για τις ώριμες ηλικίες

Από εικονικά κατοικίδια μέχρι εφαρμογές υπενθύμισης λήψης φαρμάκου, μία ποικιλία λειτουργιών μέσω τηλεφώνου είναι στην υπηρεσία των ανθρώπων σε πιο ώριμες ηλικίες. Κάποιες εφαρμογές μπορεί να μην είναι διαθέσιμες για την