Tips για να ελέγξετε τα έξοδα στις καλοκαιρινές διακοπές!

Tips για να ελέγξετε τα έξοδα στις καλοκαιρινές διακοπές!

Οι θερινές διακοπές είναι θεσμός κάθε καλοκαίρι! Οι πιο συνηθισμένοι μήνες για τις εξορμήσεις μας είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, αν και δεν είναι λίγοι όσοι προτιμούν την ησυχία του Σεπτέμβρη για να απολαύσουν τα μπάνια τους.

Όμως, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης πολλοί αποφεύγουν να οργανώσουν καλοκαιρινές διακοπές. Η “καλοπέραση” σε αυτές είναι συνδεδεμένη με εξωφρενικά έξοδα, τα οποία τώρα φαντάζουν εντελώς περιττά.

Ωστόσο, αν παρά τις δυσκολίες έχετε στη διάθεσή σας ένα συγκεκριμένο πόσο για διακοπές, τότε μπορείτε να τις πραγματοποιήσετε αρκεί να διαχειριστείτε σωστά τα χρήματα. Βάζοντας πρόγραμμα, υπάρχει τρόπος για να ελέγξετε τα έξοδα στις διακοπές σας! Μάθετε πως:

Προτιμήστε κοντινούς προορισμούς. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη πάντα και παντού, όχι μόνο στις πολυδιαφημισμένες ακριβές τουριστικές περιοχές της! Συχνά, πολλά από τα καλά μέρη βρίσκονται κοντά στην πόλη μας. Με την δικαιολογία “θα πάμε κάποτε…” είναι πιθανό να μην τα έχουμε επισκεφθεί ποτέ! Ανακαλύψτε λοιπόν τις κοντινές ομορφιές και οργανώστε μια ολιγοήμερη εκδρομή εκεί! Ένα τέτοιο ταξίδι θα σας εξασφαλίσει αμέσως περικοπή εξόδων για τις μετακινήσεις, αλλά και για τις διανυκτερεύσεις.

Διαλέξτε off-season ημερομηνίες. Οι τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου και ο Σεπτέμβρης είναι η περίοδος που η έντονη τουριστική κίνηση έχει “σπάσει”. Τότε είναι πιο πιθανό να βρείτε οικονομικά εισιτήρια, αλλά και προσφορές στα ξενοδοχεία. Επιπλέον, τότε “πέφτει” αρκετά το κόστος ζωής ακόμα και στους πιο ακριβούς προορισμούς. Τον Σεπτέμβρη για παράδειγμα δεν θα σας χρεώνουν τις ξαπλώστρες στην πλαζ ή extra τέλος στο ταξί, κλπ.

Φτιάξτε πρόγραμμα επισκέψεων. Πριν καν επιλέξετε προορισμό, οργανώστε ένα πλάνο με τις δραστηριότητες που θα κάνετε εκεί. Μια λίστα με τα αξιοθέατα και με τις καλές παραλίες της περιοχής θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε τα βασικά έξοδα – μετακινήσεις, εισιτήρια, γεύματα – . Κατ΄αυτόν τον τρόπο θα υπολογίσετε το ελάχιστο κόστος των διακοπών. Επίσης, ιεραρχήστε τις προτεραιότητές σας. Ίσως χρειαστεί να αποκλείσετε μια μονοήμερη εξόρμηση σε ένα σπήλαιο της περιοχής λόγω μεγάλου κόστους, ή να αποφασίσετε ότι θα “κόψετε” από άλλα έξοδα ώστε να βρεθείτε πάση θυσία σε μια πολιτιστική εκδήλωση.

Μην εμπιστεύεστε τυφλά τις προσφορές. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού πολύ συχνά βγάζουν πολύ δελεαστικά πακέτα προσφορών, όμως αναφέρουν τις κρυφές χρεώσεις στα ψιλά γράμματα. Πριν μπείτε στον πειρασμό να ενδώσετε, ενημερωθείτε ολοκληρωμένα για τις υπηρεσίες που περικλείονται στις προσφορές αυτές. Ένα οικονομικό πακέτο που δεν παρέχει βασικές υπηρεσίες, ενδέχεται να σας κοστίσει τελικά περισσότερο.

Υπερκοστολογήστε” τα έξοδα. Καθώς υπολογίζετε πόσο θα σας κοστίσουν οι διακοπές σας, “τσιμπήστε” τον προϋπολογισμό σας προς τα πάνω. Είναι καλύτερό να υπολογίζετε εσκεμμένα ότι θα ξοδέψετε περισσότερα, παρά το αντίθετο. Επίσης, συχνά το κόστος ζωής στους τουριστικούς προορισμούς είναι αισθητά πιο ακριβό από εκείνο στην πόλη σας, οπότε υπερβάλλοντας ίσως τελικά να πέσετε απλά μέσα με τους υπολογισμούς σας!

About author

You might also like

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ 0 Comments

Ο αργαλειός χτυπάει στο Μπενάκη

Μία ξεχασμένη τέχνη αναβιώνει στο Μουσείο Μπενάκη Με πρωτοβουλία εθελοντών από την Κρήτη – Το ρυθμικό τραγούδι του αργαλειού μάς παρασύρει στο κτίριο της οδού Κουμπάρη, όπου μέχρι τις 29/12

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ 0 Comments

Τα καλύτερα ιαματικά λουτρά της Ευρώπης

Τα ιαματικά λουτρά κερδίζουν ολοένα και περισσότερους θαυμαστές κι επισκέπτες ανά τον κόσμο. Φημίζονται για τις θεραπευτικές ιδιότητές τους καθώς και για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουν πλέον στις εγκαταστάσεις

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ 0 Comments

5 ασυνήθιστες ιδέες για μετά την σύνταξη!

Πολλοί άνθρωποι αναβάλλουν τα μεγάλα σχέδια και τα όνειρα ζωής για την περίοδο μετά την συνταξιοδότηση. Ίσως εσείς είχατε ήδη πει στον εαυτό σας ότι θα κάνετε κάποιο ταξίδι ή

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!