Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

marmelada-fraoula4Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος προετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά

Ποσότητα για: 3 βαζάκια των 200-250γρ.

Υλικά συνταγής

1 κιλό φράουλες (ζυγισμένες αφού καθαριστούν)
¾ φλιτζ. στέβια γλυκαντικό
1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
1 φάκελο ζελατίνη (10γρ.)

Οδηγίες παρασκευής

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες. Τις περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς. Βάζουμε τη ζελατίνη να διαλυθεί σε 3 κουταλιές της σούπας νερό.

Βάζουμε τον πολτό τους σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τη στέβια και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σταδιακά. Μόλις διαλυθεί η στέβια και ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας διαρκώς.

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν έχει πήξει και τη βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βάζα.

Την αφήνουμε να κρυώσει, σφραγίζουμε τα βάζα μας και την διατηρούμε στο ψυγείο.

About author

You might also like

ΥΓΕΙΑ

Με πόση στέβια αντικαθιστάς τη ζάχαρη στα γλυκά;

Έχεις φτιάξει ποτέ γλυκά με Stevia; Μάθε τα μυστικά του πιο hot υλικού της κουζίνας και χρησιμοποίησε το όπως πρέπει. Η στέβια δεν είναι το ίδιο γλυκιά με τη ζάχαρη.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτικό παγωτό μπανάνα-κεράσι χωρίς ζάχαρη!

Τα παγωτά είναι οι καθημερινοί πειρασμοί του καλοκαιριού… Αν και τόσο απολαυστικά όμως, τα παγωτά είναι παρεξηγημένα γλυκά, αφού θεωρούνται ανθυγιεινά και παχυντικά. Φυσικά, η άποψη αυτή περιέχει στοιχεία μύθου.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμα καλαμαράκια γεμιστά

Η περίοδος της νηστείας είναι μια καλή ευκαιρία για να ανακαλύψουμε φαγητά που δεν έχουμε ξαναφάει ή να θυμηθούμε ιδιαίτερες γεύσεις τις οποίες συνήθως δεν τις έχουμε στην καθημερινότητά μας!