Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

marmelada-fraoula4Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος προετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά

Ποσότητα για: 3 βαζάκια των 200-250γρ.

Υλικά συνταγής

1 κιλό φράουλες (ζυγισμένες αφού καθαριστούν)
¾ φλιτζ. στέβια γλυκαντικό
1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
1 φάκελο ζελατίνη (10γρ.)

Οδηγίες παρασκευής

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες. Τις περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς. Βάζουμε τη ζελατίνη να διαλυθεί σε 3 κουταλιές της σούπας νερό.

Βάζουμε τον πολτό τους σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τη στέβια και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σταδιακά. Μόλις διαλυθεί η στέβια και ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας διαρκώς.

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν έχει πήξει και τη βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βάζα.

Την αφήνουμε να κρυώσει, σφραγίζουμε τα βάζα μας και την διατηρούμε στο ψυγείο.

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατένια brownies με μαύρα φασόλια…

Σήμερα θα δούμε μια πρωτότυπη εκδοχή για brownies σοκολάτας με μαύρα φασόλια! Τα μαύρα φασόλια είναι ένα κορυφαίο τρόφιμο, από άποψη διατροφικής αξίας. Είναι άριστη πηγή φυτικών ινών και φυλλικού

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέτσα φρούτων με δαμάσκηνο

Η πέτσα των παιδικών μας χρόνων ή αλλιώς το λεγόμενο πεστίλι αποτελεί ένα νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας! Μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα χωρίς να

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντομάτες με κινόα: Γεμίστε τα … γεμιστά σας αλλιώς!

Οι γεμιστές ντομάτες έχουν την τιμητική τους στο καλοκαιρινό μας μενού! Τα γεμιστά ανήκουν στον πάνθεον των γαστρονομικών θησαυρών της χώρας μας και αποτελούν το χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας αυθεντικής κουζίνας που