Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

marmelada-fraoula4Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος προετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά

Ποσότητα για: 3 βαζάκια των 200-250γρ.

Υλικά συνταγής

1 κιλό φράουλες (ζυγισμένες αφού καθαριστούν)
¾ φλιτζ. στέβια γλυκαντικό
1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
1 φάκελο ζελατίνη (10γρ.)

Οδηγίες παρασκευής

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες. Τις περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς. Βάζουμε τη ζελατίνη να διαλυθεί σε 3 κουταλιές της σούπας νερό.

Βάζουμε τον πολτό τους σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τη στέβια και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σταδιακά. Μόλις διαλυθεί η στέβια και ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας διαρκώς.

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν έχει πήξει και τη βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βάζα.

Την αφήνουμε να κρυώσει, σφραγίζουμε τα βάζα μας και την διατηρούμε στο ψυγείο.

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φρουτοσαλάτα με μαύρο ρύζι

Συστατικά 1 φλιτζάνι καφέ ρύζι 4 μικρά μανταρίνια 3 φρέσκακρεμμυδάκια 1 μεγάλο λεμόνι 1 φλιτζάνι αμύγδαλα 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα φασολάκια 1 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries 1 κ.σ. μέλι 1/8 κ.γ. τριμμένο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Burger με λαχανικά

Τα burger είναι η αδυναμία μικρών και μεγάλων και μάλιστα είναι ιδανική επιλογή για Barbeque συναντήσεις με φίλους! Υπάρχουν πολλές παραλλαγές με σάλτσες και υλικά που μπορείτε να προσθέσετε. Μια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτικό παστέλι

Το πιο υγιεινό και θρεπτικό σνακ είναι το παραδοσιακό ελληνικό παστέλι! Το μέλι και το σουσάμι αποτελούν εκρηκτικό συνδυασμό όχι μόνο σε γεύση αλλά και σε θρεπτική αξία! Μπορούμε τώρα