Συνταγή για σπιτικό granola

Συνταγή για σπιτικό granola

Υλικά
4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. λάδι canola ή

ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κανέλα
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
4 κ.σ. σε τεμαχισμένα αμύγδαλα ή αμύγδαλα φιλέ
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βατόμουρα, βερίκοκα, δαμάσκηνα κλπ)

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμοί Κελσίου.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το μέλι, το λάδι και την κανέλα. Χτυπάμε με ένα πιρούνι.
3. Προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
4. Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί μαγειρέματος. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα επάνω στο ταψί.
5. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου για 10-15 λεπτά. Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
6. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
7. Μεταφέρουμε το κρύο granola σε ένα μέτριο μπολ και ανακατεύουμε με αποξηραμένα φρούτα.

About author

You might also like

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υγιεινά μπισκότα με ταχίνι!

Το ταχίνι είναι γευστικό, παραδοσιακό μα πάνω απ’ όλα θρεπτικό! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα σε γλυκά και αλμυρά αφού μας δίνει όλες τις ιδιότητες και τη νοστιμιά του σησαμιού! Μπορεί

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ομωφαγική πίτσα!

Τελευταία όλο και πιο πολύ ακούγεται η τάση για ωμοφαγία. Τι είναι στην πραγματικότητα αυτή η τάση διατροφής; Είναι απλώς μια μόδα ή μήπως είναι κάτι παραπάνω που αξίζει την

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινό με κάστανα

Τα κάστανα είναι οι καρποί του χειμώνα που δίνουν ιδιαίτερη γεύση σε φαγητά και γλυκά! Τα κάστανα είναι ένας καρπός θησαυρός για την υγεία καθώς είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών!